Celkovým víťazom 17.ročníka festivalu animácie Fest Anča je Hlas sirén

30.06.2024 Žilina

Žilina 30. júna (TASR) - Najlepším krátkym animovaným filmom a celkovým víťazom 17. ročníka Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča je film Hlas sirén od režiséra Gianluigi Toccafonda. Víťazné filmy vyhlásili v sobotu (29. 6.) na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Mestského divadla Žilina. Informoval o tom PR manažér festivalu Peter Barnáš.

Čestné uznanie v rovnakej kategórii získala režisérka Pernille Kjaer so snímkou Jar. Cenu Anča Award za najlepší slovenský animovaný film získal študent animácie Niko Mlynarčík za film Bola vlk. Filmy Hlas sirén a Bola vlk tak získali oprávnenie súťažiť v kategórii krátkych filmov na nasledujúcom ročníku Academy Awards.

Medzinárodný festival animácie Fest Anča je jediný slovenský multimediálny festival zameraný na animovaný film primárne pre dospelého diváka. Festival prezentuje súčasné progresívne animované filmy spolu s tým najlepším z histórie žánru. Je zároveň jediným filmovým festivalom na Slovensku s prestížnym štatútom Academy Awards Qualifying Festival.

Medzinárodný festival animácie Fest Anča 2024 finančne podporili Audiovizuálny fond, Fond LITA, Nadácia SPP a Fond na podporu umenia.
 

Vyberte región